fbpx

Muzika është Dashuri, intervistë me Iris Hasanin

1.  Si e keni nisur nisur karrierën tuaj muzikore? Në moshë të vogël, kur isha vetëm gjashtë vjeç dëshira ime për të qenë pranë gjithçkaje të bukur tërhoqi vëmendjen e prindërve të mi. Më pëlqente shumë të dëgjoja muzikë të organizoja spektakle dhe t’i prezantoja, të imitoja, të recitoja, të kujdesesha për lulet, madje dhe […]

Franz Liszt

“Kini kujdes nga mundësitë e humbura; përndryshe do të mblidhen të tëra bashkë, e do të jetë shumë vonë atëhere.”  – Franz Liszt.  Franz Liszt lindi më 22 tetor 1811, qyteti i tij i lindjes është Raiding, në Hungari. ai ishte një figurë e rëndësishme në muzikën e shekullit të 19-të, ai ishte novator në […]

Të rejat në Akademinë Hollywood: Kursi MUZ.

Bëni pjesë të muzikës fëmijët tuaj dhe mësoni sesi zhvillimi i fëmijës dhe muzika ecin hap pas hapi me njëra tjetrën, në mënyrë të pandashme. Kursi MUZ rifillon të mërkurën e datës 22 Tetor, në orën 4:30, në mjediset e Akademisë Hollywood. MUZ është i ideuar për fëmijët e moshave 3-7 vjeç si një orë […]

Kujtesa e Muskujve

Kur ju bëni të njëjtën lëvizje për një kohë të gjatë, veprimi bëhet më i lehtë me kalimin e kohës . Ju filloni ta bëni atë veprim pa u menduar, gati- gati në mënyrë instiktive . Kjo quhet kujtesa e muskujve; Kujtesë e muskujve do të thotë se shumë prej lëvizjeve tona janë të “programuar”, si […]

Intervistë me Ritëm – Emiljan Dhimo

Emiljan, si e keni nisur karrierën tuaj muzikore? Karrierën time muzikore e kam nisur në moshën 5 vjeçare. Gjëja më e çuditshme është që unë 5 vjeç pa filluar mirë me muzikën, kam patur prirje për ritmin. Shumë miq nuk e dinë për këtë. Për herë të parë kam shoqëruar muzikë në plazhin e Golemit. […]

Rëndësia e leksioneve të muzikës

Studiues kanë arritur në përfundimin se fëmijët që marrin leksione muzikë kanë një zhvillim më ndryshe të sistemit nervor dhe kanë një përmirësim në kujtesë gjatë rrjedhës së një viti, në krahasim me fëmijët që nuk kanë qasje në leksionet e muzikës apo artit. . Dr Laurel Trainor, Profesor i Psikologjisë, Neuroshkencës dhe Sjelljes në […]