akademia holylwood

edhe shkencëtarët pohojnë: Edukimi muzikor është gjëja më e mirë që prindërit kanë bërë për ju!

Nëse prindërit tuaj ju kanë shtyrë të studionit shkallë dhe arpezhe duke iu thënë “kjo të bën mirë” – kanë patur të drejtë.

Gazeta Washington Post  ka shkruar në një artikull duke treguar për kërkimin më të madh shkencor mbi efektet e muzikës në sistemin nervor të individit dhe zbulimi i tyre ishte fantastik:

Edukimi muzikor jo vetëm që të ndihmon në cilësitë muzikore, por ofron benefite të mrekullueshme në rritjen emocionale të fëmijëve si dhe në maturimin e sjelljeve të tyre.

foto

6. The Beach Boys – Good Vibrations

 

Më tmerronte fjala Vibrim” – Brian Wilson tha në një intervistë. Kur ai ishte i vogël, mamaja e tij Audree u përpoq t`i shpjegonte pse qentë u lehin disave, e disa të tjerëve jo…Qentë mund t`i ndjenin vibrimet e dikujt. E njëjta gjë ndodh edhe me njerëzit.” Continue reading