backstreet boys

Të rinjtë dhe shijet muzikore – etapat që kalojmë nga Adoloshenca në rritje

Të rikujtoj sot se në para-adoleshencë kam dëgjuar Shpat Kasapin është një ndër çuditë e mia më të mëdha. Në një darkë familjar ishin shijet e mia muzikore ndër vite që po diskutoheshin, mes të tjerave u përmend edhe kjo pjesë e historisë sime muzikore. Me të qënë vetëm, fillova të mendoja mbi gjithë ndryshimet radikale të zhanreve muzikore që kam pëlqyer ndër vite: Si në periudha të ndryshme kam patur nevojë për tinguj e ritme të cilat nga viti në vit nuk ishin shumë të ngjashme.
Eksperienca ime e viteve të para-adoleshencës fillon me Shpat Kasapin,  pastaj në adoleshencë me Dimmu Borgir, Pantera, Slayer, Slipknot dhe tanimë, si një 21 vjeçare në ca shije më të rafinuara ndër të cilave vlerësoj muzikën klasike e atë jazz… pa hequr dorë ama nga rock dhe metal.
Continue reading