chopin

Kompozimi i parë i Chopin

 

 

 

 

 

 

Në 1817 kur ishte vetëm 7 Vjeç, Chopin botoi pjesën e tij të parë.
Tani kur flasim që ka botuar pjesën në moshën 7 vjeçare, mund të paramendojmë që Chopin kishte kompozuar që në vegjëli.

Më poshtë gjendet dhe foto për pjesën e tij të parë të cilën ia kish kushtuar Madhërisë së saj, Konteshës Victoire Skarbek.

 

Nëse doni të gjeni partiturën e kësaj pjese të plotë, mund të klikoni në këtë link.

Chopin – Kompozimi i parë. 

 

Më poshtë mund të dëgjoni dhe një video ku luhet polonaise e parë nga Halina Czerny-Stefanska

 

 

Konkursi më i rëndësishëm për pianistët po ndodh këto ditë…

Në të gjithë botën artistike po përflitet për këtë!

Konkursi më i famshëm i muzikës klasike në të cilin janë zbuluar talente si:

Lev Oborin, Bella Davidovich, Adam Harasiewicz, Vladimir Ashkenazy, Maurizio Pollini, Martha Argerich, Garrick Ohlsson, Mitsuko Uchida, Krystian Zimerman, Yundi, Rafał Blechacz, Yulianna Avdeeva dhe Daniil Trifonov.

 

 

Continue reading