Si të bisedoni me fëmijët tuaj për ditën shkollore

    Unë kam punuar rreth 20 vite në mësimdhënie në shkolla, dhe kam punuar me qindra nxënës dhe prindër. Gjatë këtyre 2 dekadave, shpesheherë kam patur prindër që më kontaktonin pasi ata nuk arrinin të mësonin detaje mbi ditën shkollore të fëmijëve të tyre. “Si ta bëj fëmijën që…

Në boom-in e teknologjisë, fëmijët duhet gjithnjë e më shumë të ekspozohen me…

Ngado nëpër revista shkencore, mund të lexosh për shqetësimet që ka sjellë teknologjia në zhvillimin e trurit të fëmijëve. Se si ajo i shpërqendron, dhe sjell defiçite kur ata rriten.   Në një artikull të këtyre ditëve përkthyem këtë paragraf:    [caption id="attachment_1460" align="alignleft" width="300"] nga @Getty images[/caption]   Në…