këngët më të mira

5. Aretha Franklin – Respect

Otis Redding shkroi Respect dhe e regjistroi i pari për kompaninë Volt në 1965. Por, Aretha Franklin morri këngën përgjithmonë me coverin e regjistruar në Atlantic`s New York Studio, në ditën e Shën Valentinit më 1967.
Respect ishte hiti i sai i parë dhe kënga që i dha titullin “Mbretëreshë e Soul”.


Franklin këndonte me forcën e së drejtës e barazisë. Continue reading

7. Chuck Berry – Johnny B. Goode

Johnny b Goode ishte hiti i parë Rock n’ Roll që shenjoi dhe fillimin e rrymësRock n’ Roll . Ende mbetet kënga më e bukur e rrymësRock n’ Roll që ka të bëjë me demokracinë e famës në muzikën pop.

“Emri i karakterit është i bazuar në fakte të vërteta – pak a shumë -”  i tha dhe Chuck Berry revistës Rolling Stone në 1972. Continue reading