kurse kitare

Kënga e Sikilos – më e vjetra në botë

epitaph_of_seikilos-tif Melodia e “Këngës së Sikilos” është kompozimi i plotë më i vjetër që njohim gjeri më sot, dhe është e gdhendur si epitaf në një gur varri në qytetin e Tralles pranë Aydin në Turqi.

Teksti thotë:

Për sa jeton, ndriçon

Pikëllimi mos të të zejë

jeta zgjat shumë pak

dhe koha kërkon një fund.

 

 

Mendohet që këndo të jetë shkruar për Euterpe, gruan e Seikilos.lossy-page1-218px-seikilos1-tif
Epitafi përmban dhe shenja dhe simbole të cilat tregojnë melodinë.
Pikërisht këtë punë kanë bërë muzikologët e sotëm të cilët e kanë rishkruar për t’u luajtur nga muzikantët.

 

/eshtunarrok – E shtuna e Rrokut

E shtuna rrokut është për të gjithë muzikantët që dëshirojnë të zhvillojnë muzikalitetin e tyre.
E ndarë në tre nivele e shtuna e rrokut organizohet si një aktivtet me muzikë live, teori dhe workshope.

 

E ndarë në tre nivele  – e shtuna e rrokut është për të gjithë të rinjtë që duan të përmirësojnë lojën e tyre në instrumentet bazë të rrokut

Kitarë

Bass

Bateri

Organo

Këngë

 

Me workshope nga 60-120 Minuta plus koncerte gjatë gjithë vitit.

EShtunaRrok është e shtuna juaj

14125476_1134227339948480_6959453188499053565_o
E shtuna RROK – Workshope për muzikantë