kurse piano

Qasje të reja në edukimin muzikor

Në 2017 është e rëndësishme që kurset artistike të jenë sa më të kënaqshme dhe të përshtatura për moshën.

Në Akademinë Hollywood, ne mundohemi që t’i përshtatemi sa më shumë nxënësve tanë dhe t’i ndihmojmë ata në këtë rrugëtim artistik që kanë marrë.

Nga mësimi i sotëm, fotografuam këto zara interesantë me të cilët fëmijët luajnë duke ndërtuar masa ritmike.

Për ta është lojë, por në të vërtetë – është lexim ritmik i pastër.

Dhe më besoni, nëse do ua jepja në një letër të shkruar – ata do të ishin jo të motivuar për ta lexuar:)

 


/eshtunarrok – E shtuna e Rrokut

E shtuna rrokut është për të gjithë muzikantët që dëshirojnë të zhvillojnë muzikalitetin e tyre.
E ndarë në tre nivele e shtuna e rrokut organizohet si një aktivtet me muzikë live, teori dhe workshope.

 

E ndarë në tre nivele  – e shtuna e rrokut është për të gjithë të rinjtë që duan të përmirësojnë lojën e tyre në instrumentet bazë të rrokut

Kitarë

Bass

Bateri

Organo

Këngë

 

Me workshope nga 60-120 Minuta plus koncerte gjatë gjithë vitit.

EShtunaRrok është e shtuna juaj

14125476_1134227339948480_6959453188499053565_o
E shtuna RROK – Workshope për muzikantë

Rëndësia e leksioneve të muzikës

10341516_664530606952579_8345684851944339997_nStudiues kanë arritur në përfundimin se fëmijët që marrin leksione muzikë kanë një zhvillim më ndryshe të sistemit nervor dhe kanë një përmirësim në kujtesë gjatë rrjedhës së një viti, në krahasim me fëmijët që nuk kanë qasje në leksionet e muzikës apo artit.

. Dr Laurel Trainor, Profesor i Psikologjisë, Neuroshkencës dhe Sjelljes në Universitetin McMaster tregon: “Fëmijët që studiojnë muzikë për një vit rrisin aftësitë muzikore më shumë se fëmijët që nuk studiojnë muzikë, por kjo është e pritshme. Nga ana tjetër, është shumë interesante se fëmijët që marrin mësime muzike prej më shumë se një viti, përmirësojnë kujtesën në tërësi, pra jo vetëm aftësitë e tyra muzikore, por dhe aftësi të tjera si shkrimin, kujtesën verbale, kujtesën vizuale, logjikën në matematikë dhe një IQ më të lartë, në krahasim me fëmijët që nuk i kanë këto qasje. Mësimi i muzikës apo i një instrumenti ka efekt mbi mënyrën se si sistemi nervor bën lidhjen me funksionimin konjitiv të memories dhe vëmendjes.”

Dr Laurel Trainor , Profesor i Psikologjisë, Neuroshkencës dhe Sjelljes në Universitetin McMaster.

Në një studim të ngjashëm të botuar në revistën Newsweek, tregohet se gjatë viteve të hershme të zhvillimit, neuronet e trurit të fëmijëve janë duke u “lidhur “. Këto lidhje ofrojnë një dritare mundësie e cila nuk duhet humbur që fëmija të arrijë në potencialin e tij të plotë. “Qarqet në rajone të ndryshme të sistemit nervor piqen në kohë të ndryshme. Si rezultat, qarqe të ndryshme janë më të ndjeshëm ndaj përvojave të jetës, në mosha të ndryshme. Ndaj, jepni fëmijëve tuaj mundësinë e përvojave që ata kanë nevojë, kur ata kanë nevojë për atë… dhe çdo gjë është e mundur!”