leksione piano

Qasje të reja në edukimin muzikor

Në 2017 është e rëndësishme që kurset artistike të jenë sa më të kënaqshme dhe të përshtatura për moshën.

Në Akademinë Hollywood, ne mundohemi që t’i përshtatemi sa më shumë nxënësve tanë dhe t’i ndihmojmë ata në këtë rrugëtim artistik që kanë marrë.

Nga mësimi i sotëm, fotografuam këto zara interesantë me të cilët fëmijët luajnë duke ndërtuar masa ritmike.

Për ta është lojë, por në të vërtetë – është lexim ritmik i pastër.

Dhe më besoni, nëse do ua jepja në një letër të shkruar – ata do të ishin jo të motivuar për ta lexuar:)

 


Një letër nga Beethoveni

Në 1812, një pianiste e re e quajtur Emilie i shkroi idhullit të saj, Ludwig van Beethoven. Kompozitori, i njohur si një njeri që preferonte më së shumti të rrinte vetëm, iu përgjigj me një letër shumë të ëmbël. Shkrimtarja Maria Popova e postoi letrën e Beethoven në Brainpickings, por le të ndalemi tek letra e Beethoven.

E dashura ime Emilie, shoqja ime e mirë!

Mos u mjafto vetëm me studimin e artit, por mundohu t’i shkosh gjer në thellësi të tij; kjo është ajo çka arti meriton, pasi vetëm arti dhe shkenca e ngrejnë njeriun në një nivel të atillë me Zotin. Nëse ndonjëherë, e dashura Emilie, do të doje të dije diçka më shumë, më shkruaj pa hezitim.

Continue reading