Home2014

2014 October

Akademia HollywoodBlog

“Kini kujdes nga mundësitë e humbura; përndryshe do të mblidhen të tëra bashkë, e do të jetë shumë vonë atëhere.”  – Franz Liszt.  Franz Liszt lindi më 22 tetor 1811, qyteti i tij i lindjes është Raiding, në Hungari. ai ishte një figurë e rëndësishme në muzikën e shekullit të 19-të, ai ishte novator në...

Kur ju bëni të njëjtën lëvizje për një kohë të gjatë, veprimi bëhet më i lehtë me kalimin e kohës . Ju filloni ta bëni atë veprim pa u menduar, gati- gati në mënyrë instiktive . Kjo quhet kujtesa e muskujve; Kujtesë e muskujve do të thotë se shumë prej lëvizjeve tona janë të “programuar”, si...

Studiues kanë arritur në përfundimin se fëmijët që marrin leksione muzikë kanë një zhvillim më ndryshe të sistemit nervor dhe kanë një përmirësim në kujtesë gjatë rrjedhës së një viti, në krahasim me fëmijët që nuk kanë qasje në leksionet e muzikës apo artit. . Dr Laurel Trainor, Profesor i Psikologjisë, Neuroshkencës dhe Sjelljes në...

Camille Saint – Saëns ka lindur në Paris, Francë, në 1835. Në moshën dy vjeçare, Saint – Saëns tregoi se zotëronte lëvizje harmonike të duarve në piano, si dhe një vesh perfekt. Kompozimi i tij i parë daton në 22 Mars 1839, një pjesë e vogël për piano kur ai ishte vetëm pesë vjeç. Në...

Kontaktoni
Rruga Qemal Stafa 206, Tiranë
069 22 11158
Email