fbpx
 

Yann Tiersen – “Nëse do më ofronin të kompozoja për “Amelie” – nuk do ta bëja më”

26/03/2015

Paksa e habitshme vjen ky deklarim i Yann Tiersen në lidhje me filmin e famshëm francez Le fabuleux destin d’Amélie Poulain”.

Kompozitori nga Bretoni, bashkëpunoi me regjisorin në këtë film, duke i dhuruar disa nga këngët e tij, të cilat i afrohn folkut të Montmartre. Me daljen e këtij filmi, kolona zanore e krijuar nga Yann Tiersen filloi të shiste mijëra kopje dhe u bë shumë e njohur në të gjithë botën. 
yann_tiersen_by_jazzylemonade-d32jq6zKy kompozitor, morri një famë botërore.

Meloditë e tija, janë shumë të thjeshta dhe të këndshme për veshin, dhe mund t’ju them që në Akademinë Hollywood, deri më tani, është kompozitori më i pëlqyer.

Kompozitori tregon, se pas daljes së filmit “Amelie”, koncertet e tij u shtuan shumë, por ai e gjeti veten me një publik i cili kërkonte filmin dhe jo kompozitorin në atë koncert.

Albumin e tij të parë e ka publikuar në 1995, dhe tanimë ka nxjerrë 8 Albume muzikore.

u9dt1pvu47njp1u9Yann Tiersen, është një kompozitor dhe një multi instrumentalist dhe një nga ekperimentuesit më pikantë të muzikës. Në albumin e tij të tetë “Infinity” ai këndon dhe në gjuhë të vjetra si Gaelike, Faroese, etj.

Albumet e tij janë: