08. The Beatles – Hey Jude

25/05/2015by admin

 

Hey Jude ishte hiti që zuri vendin e parë në klasifikimet botërore për rreth 9 javë! Gjatë periudhës së regjistrimit, producenti i The Beatles, George Martin, kundërshtoi zgjatjen e këngës duke pretenduar se DJ-të nuk do e luanin si këngë. “Do ta luajnë nëse e këndojmë ne!” kundërshtoi John Lennon.
Paul McCartney shkroi Hey Jude në Qershor të 1968, duke kënduar me vete në një udhëtim për të takuar ish gruan(Cynthia) dhe djalin (Julian) e John Lennon. Vargjet e fillimit ishin “një mesazh shprese”:il_fullxfull.318431469

“Come on, man, your parents got divorced. I know you`re not happy, but you`ll be OK.”

McCartney ndryshoi emrin nga Jules në Jude, emër i frymëzuar nga Jude i “musical” Oklahoma!
Ai i tregoi demon Lennon-it i cili menjëherë u afeksionua me këngën.

Ai gjithashtu mendoi se kënga ishte për gruan e ardhshme Yoko Ono dhe forcën e tërheqjes mes shoqërisë Lennon-McCartney`s

 

 

Nga seria e 10 këngëve më të mira nga revista Rolling Stones 

Kënga 01

Kënga 02

Kënga 03

Kënga 04

Kënga 05

Kënga 06

Kënga 07

Kënga 08

Kënga 09

Kënga 10

 

Kontaktoni
Rruga Qemal Stafa 206, Tiranë
069 22 11158
Email