10. Ray Charles – What`d I Say

25/05/2015by admin

 

Charles shkroi këngën përpara një audience të gjerë në fund të 1958 ose fillimit të 1959. Ai dhe orkestra e tij R&B, të cilës sapo i ishte shtuar dhe vokali i një femre, “The Raelettes”, po luanin një maratonë kërcimi në një qytet të vogël afër Pittsburgh.
Kur Charles  i mbaroi repertori në fundi të setit të dytë, luajti një arpezhio për lart, e i tha bandës ta ndiqte dhe instruktoi The Raelettes që “Gjithçka që unë këndoj, përsëriteni pas meje,”. Më pas, kërcimtarët u ngjitën pas tij dhe e pyetën “Ku mund ta blejmë këtë këngë?”.

Në fillim kënga ishte thjesht ca akorde të palidhura, vargje të shkurtra, por në 18 Shkurt të 1959 Charles e përpunoi këngën dhe e regjistroi në Atlantic`s New York Studio.
Pavarësisht gjithë kundërshtimeve se kënga kishte kontekst të fortë seksual, Charles u përgjigjej se “Fundja të gjithë e dimë nga kemi ardhur!”

Nga seria e 10 këngëve më të mira nga revista Rolling Stones 

Kënga 01

Kënga 02

Kënga 03

Kënga 04

Kënga 05

Kënga 06

Kënga 07

Kënga 08

Kënga 09

Kënga 10

 

Kontaktoni
Rruga Qemal Stafa 206, Tiranë
069 22 11158
Email