fbpx
 

2. The Rolling Stones – I Can’t Get No Satisfaction

25/05/2015

 

Kjo këngë është ndër format më të pastra sesi Bob Dylan influencoi The Stones dhe The Beatles, grada e cinizmit dhe idea e të tejçuarit të disa teksteve personale nga muzika folk në traditën blues e më pas në muzikën moderne.
Momenti i kësaj kënge i erdhi Keith Richards në një ëndërr: një natë Maji në 1965, në një dhomë moteli në Clearwater, Florida.

  satisfaction-guitar-tabs

 Ai u zgjua në mes të natës, rrëmbeu kitaren dhe një kasetë regjistrimi. Richards luajti disa nota menjëherë dhe ra sërish të flinte. “Në kasetë mund të më dëgjoni që rrëmbej pensën dhe më pas filloj e gërrhas”, tha ai pasi kënga u publikua.
Fillimi i këngës ishte pikërisht ajo që Richards regjistroi atë natë ku momenti i frymëzimit i erdhi në gjumë. E gjithë kënga më pas ishte tingulli i një gjenerate të re që do të kaplonte Tokën.

Dy dekada më vonë Jagger pranoi dhe rrëfeu se kënga “Satisfaction” ishte pikëpamja e tij mbi botën, frustrimin dhe gjithçka tjetër.

il_340x270.572378792_cxfx

Nga seria e 10 këngëve më të mira nga revista Rolling Stones 

Kënga 01

Kënga 02

Kënga 03

Kënga 04

Kënga 05

Kënga 06

Kënga 07

Kënga 08

Kënga 09

Kënga 10

 

previous
3. John Lennon - Imagine

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/customer/www/akademiahollywood.com/public_html/wp-content/themes/tabula/views/prev_next.php on line 36
next
1. Bob Dylan - Like a Rolling Stone