fbpx
 

3. John Lennon – Imagine

25/05/2015

Nga seria e 10 këngëve më të mira nga Rolling Stones 

John Lennon e shkroi Imagine, pjesën e tij më të bukur muzikore, një mëngjes të hershëm të 1971 në shtëpinë e tij në Ascot, Angli.
Bashkëshortja e tij, Yoko Ono pa sesi Lennon u ul në pianon e tij të bardhë, që tashmë njihet nga filmat dhe fotot e shumtë që u bënë në nder të këngës Imagine. Ai përfundoi këngën me akorde progresive, melodi të paqtë dhe pothuajse të gjithë tekstin me 22 vargje të drejtpërdrejta që flisnin mbi besimin në njerëzim, fuqinë e bashkimit, si dhe fuqinë e imagjinatës dhe të qëllimit për të rregulluar botën ku jetojmë.
“Nuk është se ai mendoi, `oh kjo këngë do të kthehet në himn” tha Ono, “Imagine ishte thjesht ajo që John besonte që ne jemi: një shtet, një botë, një popull. Ai donte ta shpërndante këtë ide.”
Kjo ide e tija nuk qëndronte vetëm: Arti i Onos para dhe pasi njohu Lennon në 1966 përjetoi fuqinë transformuese të ëndrrave.
19069998391672196ZMDYUcLic

Lennon e dinte se kishte shkruar diçka speciale. Në një intervistë të fundit ai deklaroi se Imagine ishte po aq e mirë sa çdo këngë e suksesshme sa ato që ai kish krijuar tek The Beatles.
Tanimë është e pamundur të mendosh një botë pa Imagine. Kemi nevojë për të! Më shumë seç  ai ëndërroi ndonjë herë. 

Nga seria e 10 këngëve më të mira nga revista Rolling Stones 

Kënga 01

Kënga 02

Kënga 03

Kënga 04

Kënga 05

Kënga 06

Kënga 07

Kënga 08

Kënga 09

Kënga 10

 


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/customer/www/akademiahollywood.com/public_html/wp-content/themes/tabula/views/prev_next.php on line 10
previous
4. Marvin Gaye - What's Going On
next
2. The Rolling Stones - I Can't Get No Satisfaction