4. Marvin Gaye – What’s Going On

25/05/2015by admin

 

What`s going on është lutje për paqjen në botë, kënduar nga Marvin Gaye, një mashkull që gjendej shpesh nën kritika të forta.
I dërrmuar pas humbjes së partnerit të tij Tammi Terrell që kish vdekur pas një beteje 3 vjeçare me tumorin në tru, Gaye gjithashtu ishte i torturuar në lidhje puritanike me të atin.
“Nëse do të luftoja për paqje, e dija që duhet të gjeja paqje brenda vetes”, – tha Gaye për biografistin David Ritz.87b8959b0fe2bfe88518db28cf927ac5
Gaye përfshiu familjen e tij në luftën e “What`s going on” duke i kënduar vëllait të tij Frankie, veteranit të luftës në Vietnam “Brother, brother, brother/ there`s far too many of you dying!” dhe apelin ndaj shtëpisë e marrdhënies me babain “Father, father, father/ we don`t need to escalate”

Në fillim kënga u refuzua për shkak se ishte jo-komerciale, pavarësisht se njihej si arritja më e madhe e Gaye.
Por për Gaye, paqja që ai kishte nevojë nuk u arrit kurrë me të atin.

 

Nga seria e 10 këngëve më të mira nga revista Rolling Stones 

Kënga 01

Kënga 02

Kënga 03

Kënga 04

Kënga 05

Kënga 06

Kënga 07

Kënga 08

Kënga 09

Kënga 10

 

Kontaktoni
Rruga Qemal Stafa 206, Tiranë
069 22 11158
Email