9. Nirvana – Smells like Teen Spirit

25/05/2015by admin

 

Producenti i Nirvana Butch Vig nuk e priste kurrsesi që kënga e albumit Nevermind do të bëhej himn i muzikës grunge të asaj kohe, “Mund të dëgjoja pjesën e Hello-Hello dhe akordet, por ishte e pamundur të deshifroja atë që nënkuptonte dhe ndaj nuk kisha asnjë ide për atë çfarë na priste…”,- tregon ai.


Askush tjetër nuk e dinte çfarë do të ndodhte me atë këngë…
“Kënga ishte një lloj thirrjeje ndaj ndërgjegjjes”, –  tha Novoselic në vitin 2000. Screen-Shot-2013-03-04-at-9.17.38-PM-ye8suk
“Pjesa e “Here we are now, entertain us” ishte shprehjeqë Cobain thoshte kur hynin në ndonjë festë si “për të thyer akullin”. Gjithashtu ishte një rrëfim i mënyrës sesi Kurt shihte botën”,- rrëfeu Novoselic.
“Teen Spirit” e mori emrin nga një markë deodoranti për vajza adoleshente, ishte përpjekja e Kurt për të shkruar këngën e fundit/më të mirën të asaj kohe.
Vig tregoi se në këtë këngë mund të shohim  anën e ndjeshme të Kurt Cobain dhe vulnerabilitetin e tij në tërësi si qënie njerëzore.
Fatkeqësisht, në turin e fundit të Nirvana, në fund të 1993, Cobain ishte i torturuar të luante çdo natë “Teen Spirit”. “Ka shumë këngë të bukura që kam shkruar, në mos më të mira madje!”.
Ai ndali së luajturi këtë këngë një herë e përgjithmonë kur mori jetën e tij në 5 Prill 1994.

 

Nga seria e 10 këngëve më të mira nga revista Rolling Stones 

Kënga 01

Kënga 02

Kënga 03

Kënga 04

Kënga 05

Kënga 06

Kënga 07

Kënga 08

Kënga 09

Kënga 10

 

Kontaktoni
Rruga Qemal Stafa 206, Tiranë
069 22 11158
Email