fbpx
 

Kënga e Sikilos – më e vjetra në botë

22/09/2016by admin

epitaph_of_seikilos-tif Melodia e “Këngës së Sikilos” është kompozimi i plotë më i vjetër që njohim gjeri më sot, dhe është e gdhendur si epitaf në një gur varri në qytetin e Tralles pranë Aydin në Turqi.

Teksti thotë:

Për sa jeton, ndriçon

Pikëllimi mos të të zejë

jeta zgjat shumë pak

dhe koha kërkon një fund.

 

 

Mendohet që këndo të jetë shkruar për Euterpe, gruan e Seikilos.lossy-page1-218px-seikilos1-tif
Epitafi përmban dhe shenja dhe simbole të cilat tregojnë melodinë.
Pikërisht këtë punë kanë bërë muzikologët e sotëm të cilët e kanë rishkruar për t’u luajtur nga muzikantët.

 


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/customer/www/akademiahollywood.com/public_html/wp-content/themes/tabula/bold-page-builder/content_elements/bt_bb_section/bt_bb_section.php on line 84