fbpx
 
HomeTag

kënga më e vjetër në botë

Kënga e Sikilos – më e vjetra në botë

Melodia e “Këngës së Sikilos” është kompozimi i plotë më i vjetër që njohim gjeri më sot, dhe është e gdhendur si epitaf në një gur varri në qytetin e Tralles pranë Aydin në Turqi. Teksti thotë: Për sa jeton, ndriçon Pikëllimi mos të të zejë jeta zgjat shumë pak dhe koha kërkon një fund....