fbpx
 
HomeTag

periudha baroke

https://akademiahollywood.com/wp-content/uploads/2015/03/url.jpg

Bach ishte një kompozitor gjerman dhe muzikant i periudhës “Baroke”. Ai u njoh më së shumti në jetën e tij si organist, konsulent organosh, dhe kompozitor i veprave në organo në dy zhanret përkatëse: tradicionale të lira si prelude, fantazitë dhe tokatat; si dhe forma të rrepta si prelude dhe FUGA. Bach njihet si “Babai”...