fbpx
 
HomeTag

Seikilo

https://akademiahollywood.com/wp-content/uploads/2016/09/Epitaph_of_Seikilos.tif.jpg

Melodia e “Këngës së Sikilos” është kompozimi i plotë më i vjetër që njohim gjeri më sot, dhe është e gdhendur si epitaf në një gur varri në qytetin e Tralles pranë Aydin në Turqi. Teksti thotë: Për sa jeton, ndriçon Pikëllimi mos të të zejë jeta zgjat shumë pak dhe koha kërkon një fund....